debat anwar vs shabery  

Posted by agHoo in

ermmm rasanya ramai dikalangan kita yg menyaksikan Anwar vs shabery in historic debate jam 9mlm td...tuk sape2 yg xsempat tgk tuh,rajin2 kanlah streaming video nih huhu..

part1:
video

part2:


video


Ini antara analisis awal dan segala hujah dari debat tersebut:

1.hujah dr de facto lebih bernas n berisi
2.shabery lebey banyak memnyerang peribadi dan lari dari topik asal
3.
Penonton boleh buat perbandingan dengan jelas...
DSAI lebih tenang berdasarkan hujah yang bertunjangkan fakta... tak lari dari tajuk asal... tapi si Mulut Berbuih tu tak dak fakta kukuh langsung tapi bertujuan nak serang peribadi DSAI saja...
Sekali lagi media telah berjaya memutar belitkan persepsi rakyat tentang DSAI.Lari dari tajuk perdebatan. Shaberi debat tentang peribadi DSAI.Tidak secara ilmiah langsung...lari dari format debat..



ermmm apa komen anda??????..............

This entry was posted on July 15, 2008 at 11:49 PM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

5 comments

aziz  

no komen..

July 16, 2008 at 11:37 AM

Ajis..no komen?? hahaha

Apa pun,Datuk Shaberi memang pandai bercakap. Tapi dia tak pandai berhujah. Hujah yang digunakan lapuk. Mengimbau sejarah dahulu kala, dan yang paling aku kesali, duk serang peribadi Datuk Seri Anwar Ibrahim (DSAI). adehhh..tu musti tiada idea dah tu. Tapi jangan perasan la dia boleh lawan dengan DSAI.

Syabas DSAI, walau teruk peribadi kene serang, tapi kool je kasi hujah tuk turunkan harga minyak. Memang respect arr...

Yang aku tunggu-tunggu, perletakan jawatan dari Datuk Shaberi Chik, sebab itu janji dia. Dah dia pertaruhkan jawatan dia kalau dia gagal dalam debat ni. Dan bagi aku dia memang gagal. Memalukan ada menteri sepertinya! Kalau dia tak letak jawatan gak, memang menteri tu tak sedar diri arr, dan memang bangang!

tup tup tup...terbaru yang baru aku baca, dalam berita hairan online, ada ke kata Anwar kalah dalam debat...
Ni lagi satu berita yang bangang yang penah aku dengar. MEmang hairan bin ajaib la. Hanya yang buta hati dan kurang akal je buat berita lagu ni... kesian kesian!


-KUALA LUMPUR: Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak mengemukakan formula menurunkan harga bahan api yang meyakinkan dan mapan pada debat khas mengenai "Hari ini membentuk kerajaan, esok turun harga minyak."

Walaupun beliau berhujah dengan petah dan menarik hati penonton terutama penyokongnya menerusi retoriknya, formula yang dibentangkan berjaya dipatahkan oleh lawannya Datuk Ahmad Shabery Cheek, Menteri Penerangan-

bangang kan berita? hahaha..eh, dah gile panjang aku komen ni. Jangan marah nooo komen panjang2.hikhikhikik

July 16, 2008 at 3:20 PM

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Wednesday/Mutakhir/20080716103220/Article/index_html

link kisah berita yang bangang tu..lupe nak kasi:)

July 16, 2008 at 3:32 PM

huhu...

July 17, 2008 at 1:05 AM

ahaks..x yh bacer BH or Utusan..diorg x pandai bg fakta..nk putar belit cerita tau la..haha
sian Strawbery kn..dier x tau cara nk trnkn harga minyak..sbb tu asyik serang peribadi DSAI jer..
lpas ni mesti dia gi nangis kt Pak Lah or Najib sbb ramai org gelakkn dier..huhu..siannnnn

July 17, 2008 at 1:39 PM

Post a Comment