firework vs bunga api  

Posted by agHoo in


indahnya percikan bunga api di putrajaya,kehadiran ribuan manusia menyesakkan laluan lalu lintas.lantas melayang2 di kepala ini bunga api,bunga api,bunga api???nape ianya dinamakan bunga api sedangkan englishnya word firework huh?so sepatutnya kot malay mestila ianya dinamakan kerja api kan?huhuhu...ermmm ntahla malas aku nak pikir tp bunga api memang indah itu ajer aku mampu katakan..
kepala otak melayang lagi agak2 berapa ek kos abes tuk pertandingan bunga api ini??kalo duit tu kasik org miskin cam aku bestla jugak,bleyla buat sara idup ini hrmmm...

hrmmm teringat lagi pasal pengakuan bersumpah saiful,nape mufti perlis beria2 suh bersumpah ek.walhal ramai org dari kalangan alim ulama mengatakan ianya tidak betol dan seharusnya serahkan pada mahkamah dahulu selesaikan..pengakuan bersumpah ni hanyalah tuk suami menuduh isteri berzina or sebaliknya..tp skang kes liwat pon kena bersumpah aiyak..
abg aku memang cukup marah psl bersumpah ni..aku pon xtau nape tapi die tau la kot reasonnya sebagai sorang ustaz ilmu jauh lg tinggi dr aku yg jahil turki ini huhu..


tiba2 teringat pulak seruan shahrizat suh berjihad lawan anwar,agak2 ek bley mati syahid tak jihad bersama shahrizat tuh?????kalo syahid aku pon nak..wah!!


p/s: macam2 perkara pelik,benda belik,idea pelik,fatwa pelik bla2 sumenya pelik membuatkan kepala otak aku pon terasa makin pelik skang nih..haizzz

This entry was posted on August 17, 2008 at 1:05 PM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

3 comments

Ko pegi bunga api yang team china nyer show ke?? hehhe

Si Saiful tu bersumpah tuk kempen pilihanraya. Nampak sangat!Orang yang jahil agama, yg hanya tengok tv3suku semata-mata, dan baca berita hairan dan utusan meloya semata-mata pasti akan kata, Ini budak memang bagus, dah bersumpah. Dia mmg betul..siap cabar Anwar lagi tu suruh sumpah sama! Anwar mmg salah sebab tak bersumpah. So dapat la puak BN berkempen tuk pilihanraya permatang pauh...

Tp sebaliknya la kan? Even Dato harun din persoal mengapa penuduh pula yang bersumpah...Aisehhhh...
Seipul mangkuk tingkat tu memang gali lubang kubur sendiri daaa...

Ni pun even Tok Guru sendiri persoal cara Seipul bersumpah itu cara kristian..

http://www.tranungkite.net/v7/modules.php?name=News&file=article&sid=14503&mode=thread&order=0&thold=0

Pasal si shahrizat tu, sorang lagi mangkuk tingkat...aisehh ckp bab jihad lak akak sorang tu. Jambul kat depan tak ingat..ader ke suka suki je kuar fatwa lawan anwar tu satu jihad... x abis stadi agama kut akak sorang ni..kesian kesian..

August 18, 2008 at 9:25 AM

en saifool tu otak dier letak kt lutut..sbb tu main redah je..org suh sumpah dia sumpah..
dh giler kot bdk tu..kalo noni la jdk tunang dier, dh lamer mntk putus n alasannyer.."awk bkn lg lelaki suci n sejati"...wuawuawua

August 18, 2008 at 11:36 AM

fida-->xpegi pon just dgr bunyik ajer huhu..kakakaka lawak la shharizat nih xabes2 ngn isu,monogamila bla2 la n latest jihad pulak ahaks...
kalo org da terdesak da xtakut da buat apa2,sumpah tu da jadik cam satu mainan ajer...

noni-->da nama pon da say fool memang fool la otak die wakakaka..
tu ler kesian kt tunang die dapat tunang da xdara hohoho..

August 18, 2008 at 1:21 PM

Post a Comment